Vårstädning lördag 25 april 2020

Eftersom det inte brukar komma över 49 personer anordnar vi vårstädning. På grund av Corona-pandemin blir det ingen gemensam förtäring efter utfört arbete men det kommer att finnas kall dryck till alla som är med och städar. Denna gång samlas vi på följande ställen:

  • Sommarhagen med omnejd, inkl. Mossvägen 9. Plocka upp nedfallet och tidigare röjt material, forsla ris och vedkubbar till väg och laga midsommarstången. Ta med skottkärra, fyrhjuling med släp, handsåg och grensax. Städledare: Maria Freij.
  • Plasket – snygga upp. Förslag: ta tillvara vedpinnar från grenar och ris som ligger i högarna. Ta med dragfordon med släp, handsåg, grensax och gärna en sågbock. Såga upp veden till eldningsbara bitar. Bär veden till bastun. Riset som blir kvar förflyttas till uppsamlingsplats vid kurvan utanför Lerviksvägen 104. Städledare: Lars Åberg.
  • Röda Berget/Badberget – uppsnyggning. Nedfallna grenar plockas upp och förflyttas till Uddvägen. Flyttning med bil och släp till anvisad plats på allmänning intill Lerviksvägen 39 och 41.

Närmare instruktioner om vad som ska göras lämnas på plats. Tyngdpunkten ligger på att ta reda på ris och kvistar.

(Nyheten upplagd 200423)