Höstdagsverke lördag 2 oktober 2021

Som vanligt har vi vår mysiga traditionella höststädning den första lördagen i oktober och i år är det den 2/10. Samling klockan 10.00. Vi tänker oss arbete på flera områden. Vi samlas på platserna nedan. Välj var du vill hjälpa till någonstans!

Ta med t. ex. skottkärra, vattenhink, handsåg, grensax, sekatör och kratta!

Obligatorisk avprickning för att kolla att alla medlemmar är representerade. Kan man inte själv komma så får man skicka en ersättare eller frivilligt betala 300 kr till föreningens konto, postgiro 113378-4.

Generellt gäller att eldning endast om det nyligen har regnat och det är någorlunda vindstilla. Eldplats utses i så fall av städledare. Om det ej är lämpligt att elda ska riset släpas eller kärras till närmsta väg.

  • Sommarhagen: Samling vid lekplatsen. Ta upp midsommarstången och rensa den. Städa och göra fint. Eventuellt ta hand om ris efter trädbeskärning längs stigen och i grandungen. Ta hand om björkriset i Mosskogen Städledare: Henrik Barkström.
  • Norrängen, Gethagsvägen; Samling vid Gethagsvägens början. Rensning av taggbuskar som vuxit ut på Norrängen och i diket mot Fornskogen. Städledare: Maria Freij.
  • Humleviken: Samling vid Lerviksvägen. Röja stigen från taggbuskar, mm. Städledare: Lotta Ryk.
  • Timmervägens vändplan: Göra fint efter vindfällen mm. Handsåga större grenar för att möjliggöra förflyttning till närmsta väg. Städledare: Henrik Barkström.
  • Badberget: Varsamt göra stigarna framkomliga igen. Städledare: Frivilliga medlemmar.
  • Fårhagsstranden: Samling på Fårhagsvägen, där stigen till stranden börjar. Varsamt göra stigen framkomlig igen. Städledare: Elisabeth Lilja.

Dryck (läsk, lättöl, kolsyrat vatten) kommer att finnas på varje städplats! Eventuellt kan det bli ärtsoppa och punsch vid Dansbanan i Sommarhagen i stället men f. n. har vi ingen som kan ställa upp och ordna det, så därför osäkert.

(Nyheten upplagd 210917)